Veckobrev inför vecka 22

28.05.2017« Tillbaka

Bästa studerande,

detta är läsårets sista veckobrev. Vi avslutar provveckan med extra provskrivning, provutgivning och städdag på torsdagen. På fredagen har ni utfärdsdag och på lördagen blir det studentdimission. Längst ner hittar ni viktig info i fall ni ämnar tentera en kurs eller har fått Z från en kurs i period 5. Programmet är följande:

Prov och lektioner enligt schema.

• kl.12.30-13.30 Bowling med GYo1 uni-gruppen i Flamingo
  • kl. 12.30-15 LG-möte i MS (LBS-projektet samt arbete med ny hemsida ingår)

TI

• Bi3 besöker naturvetenskapliga muséet (Norra järnvägsgatan 13) kl. 13.30, inträdet kostar 6 euro. Besöket är obligatoriskt och ersätter kursprovet.
  • Johanna är inte på skolan på eftermiddagen. Karin har rektorsansvar.

ONS

• GKt1 har lektioner 12:30-14. Ta med datorer.
  • Mirkka på Digiluokka-möte 12.00-16.00

TO Provutgivning och städdag. Obligatorisk närvaro. Se schema i läsårsrummet i Classroom.

• Tyskaresenärerna har extra provtillfälle kl. 8-10.30 i MS (MOt12, PS4, SLo1).

• Följande ändringar har skett i dagens program: Mot12 får proven enligt överenskommelse med Marica, Bi3 har ingen provutgivning ty de hade inget prov.
  • De som åker till Spanien nästa läsår med Eva träffas kl 12.50 i LU.
  • Mirkka på studiehandledarträff 9.00-12.00 i Esbo.
  • Tutotrerna samlas efter dagen. Mer info fås av Sigge.

FRE Vitsorden från period 5 samt Z-vitsord från period 4 kommer in i Wilma under förmiddagen.

• Utfärdsdag (minst 4h). Periodutvärdering och periodtema behandlas under dagen.

• Ettorna ska till Brunnsparken ca 10-14, mer info får ni via wilma.

• Tvåorna ska till Sveaborg. Träff ca kl 9:30 (klockslaget bekräftas på to)
  • Tutorplaneringsträff

Abina övar inför studentdimissionen kl. 16, kom ihåg att ta med studentmössorna, samt eventuellt lånat material från skolan!

Dimission kl 11.00. Litet finare klädsel önskas!

• Grupphandledarna träffar sin grupper kl 10.45 i de klasser ni haft GLT. Väskor, ytterkläder mm kan lämnas i klasserna, där ni samlas även efter dimissionen. Dagen avslutas ca kl 13.

Ni som har Z i någon av kurserna från period 5 bör lämna in uppgifterna senast kl 9 den 8.6, dvs innan omtenten börjar.

Anmälningsdeadline för omtent är ti 6.6 kl 8.00, anmälan öppnar under utfärdsdagen kl. 12, omtenten ordnas to 8.6 kl 9.00-12.00 i WW.

I fall ni önskar tentera en kurs i allmän tent 1 genast i början av följande läsår bör ni be uppgifter av lärarna under denna vecka i fall ni vill göra dem under sommaren. Deadline för anmälan till allmän tent är ti 15.8, då skolan börjar.

30.9 får skolan besök från vår vänskola Jinan Foreign Language School i egenskap av 5 studerande och 2 lärare. Våra gäster stannar i 6-7 dagar. Planen är att studerande bor hos studerande. Hittills har vi 3 st familjer som ställer upp och inkvarterar en gäst. Vi behöver två stycken familjer till. Är det du och din familj som får bekanta dig med den kinesiska vardagen?

För robotiken efterlyser Kristoffer leksaker och annat som innehåller elektronik. De får fungera men behöver inte mera göra det. Det kan vara frågan om sådant som har kört, haft ljud eller annars bara sett häftigt ut. På robotiken kommer de att fixa dem och ge dem nytt liv. Har ni t.ex. Barbiedockor hemma så tar han gärna emot dem som stuntdockor för fysiken. Hämta din donation till Cern, tack!

Kämpa på med de sista skoldagarna! Nya läsåret inleds ti 15.8 kl. 10.

hälsningar, Tanja