24.09.2017« Tillbaka

Den första periodens slut närmar sig, i slutet av denna vecka inleds provveckan. Vi har denna vecka besök av 12 studerande och 1 lärare från vår vänskola Tulla Gymnasium i Tyskland, men vi ser dem på skolan endast på måndag och fredag. Här kommer veckans program:

Studentskrivningarna fortsätter, så kom ihåg att vara tysta i närheten av gymnastiksalen under måndag, onsdag och fredag. Håll er borta från matsalen förutom under lunchen och använd inte ingången vid matsalen.

• Studentprovet i matematik går av stapeln i gymnastiksalen kl.8.30-15.
  • första årets studerande påminns om att ta med sina datorer, ni får nämligen öva på att boota er datorer under finska-/engelskalektionen, för närmare info se www.boottaus.fi. Detta är viktigt för att ni ska kunna delta i digitala prov under provveckan. Lärarna meddelar er vilka prov som skrivs på dator.
  • Studeranderådscafé är öppet idag kl. 14.05-14.15, ta med en liten slant!
  • Våra tyska gäster är på skolan till kl. 13, därefter åker Johanna och Ingrid samt 10 studerande med dem på kyrkbåtsrodd - rektorsansvar från kl. 13-14 har Kristoffer och 14-16 Martin

globbarna har möte kl. 8-8.30 i cafét

studeranderådet har möte kl. 8.05-8.30 i Mirkkas rum
lektionen i Fi o4 börjar undantagsvis först kl. 9.40, besöket till YLE torsdagen 5.10 kompenserar första delen av lektionen
stödtimme med Mirkka kl. 10.40-11.45, träff vid nedre sofforna
TS1 åker efter lunch till Helsingfors. Dagen avslutas vid Slakteriet (Teurastamo) intill Fiskehamnen/Sörnäs kl 15:30
Johanna och Ingrid på utfärd med tyska gästerna och 10 studerande - rektorsansvar kl. 8-9.40 har Kristoffer och 9.40-16 har Martin

studentprovet i modersmål, essädelen skrivs i gymnastiksalen kl. 8.30-15
studeranderådscafé är öppet idag kl. 13.30-13.40, ta med en liten slant!
Johanna på rektorsmöte kl. 12-16, rektorsansvar har Mirkka
specialläraren besöker SHo1 och studerandena deltar i lästest
Ingrid är med de tyska gästerna och 10 studerande i Helsingfors

Läsårets första provvecka inleds, kolla ert schema i Wilma och kom ihåg att ta med egen dator, laddare och hörlurar ifall ni har elektroniskt kursprov - p.g.a. studentskrivningar har skolan inga datorer att låna ut! Här ännu en påminnelse om provskrivningstiderna: frivillig provförberedande kl. 8.30, obligatorisk provförberedande kl. 9.00. Själva provet startar kl. 9.35 och avslutas kl. 12.05. Om ni upplever att ni behöver längre provskrivningstid (fram till kl. 12.35) skall ni informera er lärare om detta under provförberedande timmen.
Mirkka på opo-möte kl. 9-13
Ali deltar i e-mattestöd i Prakticum kl. 15.15
Johanna och Ingrid är med de tyska gästerna och 10 studerande i Sotungin lukio, rektorsansvar har Martin

Studentprovet i kemi och e-studentprovet i hälsokunskap, religion, geografi och samhällslära skrivs i gymnastiksalen kl. 9-15/17. Ni som inte skriver kemi, kom ihåg att ta med egen dator samt hörlurar, laddare och eventuella adapters för USB-uttag eller nätkabel-uttag. E-studentproven skrivs ALLA med nätkabel, ni bör alltså ha en egen adapter med er, ifall ni inte har nätkabeluttag! Pennor och gummi behövs även. Kom i tid till e-proven, d.v.s. kl. 8.05! De som skriver kemi bör vara på plats kl. 8.30.
provveckan fortsätter
Våra tyska gäster är på skolan förutom då de är på utfärd med Johanna kl. 10-11.30, rektorsansvar då har Mirkka. Avslutningsfest för våra tyska gäster och värdfamiljerna ordnas kl. 17.30-20.

Nana borta hela veckan, hennes samtliga lektioner sköts av vikarie
våra tyska gäster åker hem på lördag och i stället får vi kinesiska gäster från vår vänskola i Jinan (rektor, en lärare samt tre studerande) - Martin, Kristoffer och våra tre värdfamiljer hälsar dem välkomna på flygfältet
provutgivningsschema (för to 5.10 och fre 6.10 eftermiddag) publiceras i början av veckan och det hängs upp utanför lärarrummet
Ha en lärorik studievecka och lycka till med kursproven och studentproven!