25.03.2018« Tillbaka

Inkommande vecka avlutas vårens studentskrivningar medan provveckan startar. Konditionssalen är stängd ännu under måndagen. På fredagen inleds påsklovet. Här följer veckans hela program:

• Studentprovet i kort och lång matematik skrivs i gymnastiksalen kl. 9-17, skribenterna bör vara på plats senast kl. 8.30. Detta prov är samtidigt det sista studentprovet i matematik som skrivs på papper. I.o.m. detta prov avslutas vårens studentskrivningar. Kom alltså ihåg att vara extra tysta i matsalen ännu idag!
  • Deadline för Z-uppgifter från period 3.
  • Anmälan till Abitent 3 öppnar kl. 9.00 (och stängs ti 3.4 kl. 15). Anmälan sker via ett Wilma-meddelande till Susann Gädda. Nämn vilket ämne du önskar tentera. Du kan i denna tent endast försöka höja ett slutvitsord i ETT ämne. Detta är ett omfattande prov som baserar sig på alla kurser du haft i ämnet. Du kan givetvis inte höja slutvitsordet ifall du inte har rätt till slutvitsord (det krävs godkänt i sammanlagt 2/3 av de obligatoriska kurserna OCH de fördjupade kurser som du har avlagt). Tisdag:

Provveckan inleds. Kolla ert schema i Wilma och märk att den obligatoriska provförberedande timmen går av stapeln redan kl. 8.30-9.00! Kl. 9-9.30 startas systemet upp och kl. 9.35 inleds provet. Kom ihåg att ta med egen dator, laddare och hörlurar om ni har abittiprov! Skolans datorer är endast till för dem vars dator slutar fungera under provet!

Provveckan fortsätter
Ledningsgruppen har planeringsdag kl. 8-15 i Dickursby i stadshuset på Stationsvägen 7, rum: “Korso” i källarvåningen. Bildningsdirektören besöker mötet strax före lunch. Två studeranderådsrepresentanter ombes delta.

Provveckan fortsätter.
idag är det anmälningsdeadline till att avlägga 1-2 datakörkortsmoduler onsdag 4.4 kl. 12, anmälan via e-post till olavi.pietikainen@helsinge.fi, nämn vilken ELLER vilka två moduler du anmäler dig till. Provexempel hittas i din grupps Classroom-flöde.

Långfredag, ledig dag

Kom ihåg att boka tider till individuell kursutvärdering fre 6.4, lappar hänger på Luxors vägg
Fem lärarauskultanter (Antonia, Johanna, Jonas, Mika och Renata) kommer eventuellt att följa med lektioner under veckan, så bli inte överraskade om ni har några nya ansikten i klassrummet.

På kommande vecka 14:

påskannandag måndag 2.4, ledig dag
provveckan fortsätter ti 3.4
datatent för dem som har anmält sig i Shaolin ons 4.4 kl. 12-14, skolans datorer används under provet men du bör vara på plats i god tid. Lunch kl. 11.30 för dem som deltar i provet.
lärarmöte ons 4.4 kl. 12.30-15
kursutvärderingsdag fre 6.4

Lycka till med de första kursproven och lycka till abiturienter med studentprovet i matematik! Därtill tillönskas samtliga studerande ett avkopplande påsklov!