Hem och skola

• Högstadiets lärarrepr. Anna-Maria Manninen, Elina Mäntyniemi
  • Gymnasiets lärarrepr. Kristoffer Lindell, Karin Nyström, Eva Nyreen

Verksamhet

Föreningen Helsinge Hem och skola i (HoS) har som målsättning att främja samarbetet mellan hem och skola samt att på olika sätt arbeta för att eleverna skall tycka om att gå i skolan och trivas. Vi strävar efter att ge alla elever någon form av uppmuntran och omväxling under skolåret.

Verksamheten bygger helt på frivilliga insatser. Föreningens medel används till att förgylla elevernas och lärarnas vardag. Medlemmar i föreningen är föräldrar till elever i Helsinge skola och i Helsinge gymnasium samt andra intresserade.

Du kan engagera dig i verksamheten genom att:

• delta i diskussioner och sammankomster som föreningen ordnar
  • delta i föreningens årsmöte
  • delta i basaren och midvinterfesten och sprida information om dem
  • komma med idéer om program och evenemang samt om hur HoS bättre ska kunna främja kontakten mellan skolan och hemmen
  • betala medlemsavgiften till föreningen

Insamling av medel

För att kunna stöda skolan och olika elevevenemang och projekt samlar HoS på olika sätt in medel. Vår ekonomi bygger på medlemsavgiften (15 euro/familj) lotterier och caféförsäljning etc. på adventsbasaren samt intäkterna från Midvinterfesten. Verksamhetsbidrag ansöks från olika stiftelser och fonder såsom Aktias stiftelsen i Vanda, m.fl.

Mer information om verksamheten hittar du på vår hemsida.

Förbundet Hem och Skola