Kurslitteratur

Här hittar du en länk till vår boklista för läsåret 2018-2019:

- boklista (enligt ny läroplan)

För att som ny studerande bättre kunna avgöra vilka böcker som är aktuella för dig under det första året, kan du här titta på en lista på alla kurser som ges under första året, dels de som är obligatoriska för alla och de som du eventuellt har valt. Begagnade böcker kan t.ex. hittas på https://skolbok.fi/start/ och nya kan köpas från bokhandlar, beställas via förlag eller beställas elektroniskt t.ex. på www.booky.fi. Kolla även in äldre studerandes annonser på anslagstavlan i övre skolkorridoren.

I endel kurser används huvudsakligen elektroniskt studiematerial, se boklistan. Här kan du läsa bildningsverkets information om datorer i gymnasiestudierna. En egen bärbar dator är nödvändigt i dagens gymnasiestudier, då kursprov i gymnasiet samt studentprov från och med hösten 2016 började skrivas på dator. Våren 2019 skrivs alla studentprov på dator. Kolla även in praktisk information gällande typer av datorer här samt länkar gällande bärbara datorer under "Övrigt".